Læs horoskopet for Stenbukken ...Stenbuk

22. december – 20. januar

Stenbuk » Ugens horoskop


Om Stenbukken

Stenbukken er zodiakens mest ambitiøse, målbevidste og udholdende tegn. Det er køligt, principfast og stærkt præget af sund fornuft. Stenbukke er praktiske, logiske, stivsindede og i besiddelse af stærk selvdisciplin.

De er indadvendte og opfatter sig selv som ensomme og isolerede mennesker. Ud af denne følelse af at være udelukket fra verden og dens fællesskab vågner Stenbukkens vilje, til at blive noget her i verden.

Få andre tegn er som Stenbukken bevidste om, hvor lidt mennesker kan bryde sig om hinanden. De ved, hvad der får tingene til at hænge sammen, og hvad der betyder noget i sociale sammenhænge. De er ivrige efter at imponere andre med statussymboler. De ved allerede på et tidligt tidspunkt, hvad folk sætter pris på i form af erhverv, penge, udseende og samfundsposition.
 

Stenbukken er mål orienteret og kanaliserer sin energi i strategisk planlægning for at nå langsigtede resultater. Da det er et jordtegn, er målene gerne praktiske og forbundet med materielle interesser.

Stenbukken udtrykker sig på en beslutsom og alvorlig måde, og stræber efter at opnå ære og en vis anerkendelse i samfundet. Der er et ønske om og en evne til at nå til tops gennem hårdt arbejde og vedholdenhed. Status og udøvende magt er vigtigt, og det samme er social position.

De er kendte som stræbere. Mange følelsesmæssige forbindelser forsages på grund af karrieren. Stenbukkens alvor, mål bevidsthed og pligtfølelse er ikke kun negativ, selvom mange som har ham tæt på sig, tvinges til at underkaste sig begrænsninger, som føles besværlige og meningsløse.

StenbukHvis en Stenbuk sætter sin enormt stærke og koncentrerede energi ind på et projekt, kan han udrette store ting. Tegnets skæbne er at komme opad i samfundet gennem hårdt og intensivt arbejde. De havner ofte til sidst i en eller anden magtposition.

Deres hjemmebane er alle de erhverv, hvor de har mulighed for at bestemme over andre, og hvor de kan ses. Kvinder med dette aspekt vil gerne have en mand der befinder sig på samme mentale niveau som de selv, men i sidste ende vil han ikke være i stand til det, for det er kvinden, der udvikler de intellektuelle muskler gennem sine oplevelser i barndommen.

De passer som statstjenestemænd, matematikere, politikere, bygmestre og indenfor alle administrative erhverv.

Stenbuk: Den lyse side
Et af Stenbukke-personlighedens mest positive træk er deres sans for humor. Det er en evne, der ofte hjælper Stenbukken i dens anstrengelser for at påtvinge verden en bestemt orden, eller til klogt at administrere sine ressourcer. Stenbukken er uendeligt tålmodige, forsigtige, pålidelige, udholdende og disciplinerede.

Stenbuk: Den dunkle side
Stenbukke kan være utrolig stive og pessimistiske i deres livssyn – og dystre og deprimerende (og undertrykkende) i deres forhold til andre mennesker. De kan også være følelsesmæssigt kolde og hæmmede. Den kloge og forsigtige side af Stenbukkens natur kan også gå til det ekstreme, undertiden til gnierens uomgængelighed.

Stenbuk: Bevarende
De fleste Stenbukke går ind for at bevare det bestående og er svorne tilhængere af alt, hvad der er traditionelt og konventionelt.

Stenbuk: Kærlighed
Fornuften styrer Stenbukkenes følelser, og de gifter sig aldrig uden at være helt sikre på deres partner. Deres kærlighed er stabil og velovervejet, men ikke fuld af overraskelser; de er trofaste partnere.

Nogle Stenbukke er så bange for at blive afvist, at det kan være meget vanskeligt for dem at indlede et forhold; de undlader ofte at udnytte muligheder. Når først de har overvundet deres medfødte tilbageholdenhed, er de fantastiske partnere, skønt de er forsigtige og indadvendte. Når først de føler tillid, vokser deres selvsikkerhed.

Stenbuk
Medmindre Stenbukkene er meget sikre på deres partnere, er det usandsynligt, at de vil opnå fuld tilfredsstillelse i deres sexliv. De motiveres sjældent af begær, til trods for den kendsgerning, at kvindelige Stenbukke besidder en stærkere sexappetit end deres mandlige modparter.

Stenbukkene er særlig forsigtige i sager, der har med erotik at gøre. De bruger længere tid end mange andre tegn på at blive fuldstændigt afslappede. Men er de først i et etableret forhold, kan de mere udtryksfulde sider af deres natur blive mere åbenbare, og de vil tillige afsløre deres fine sans for humor.

I modsætning til mange andre tegn kan Stenbukkene affinde sig med et utilfredsstillende sexliv utroligt længe, og selvom de møder en ny, som de føler sig tiltrukket af, kan de vente med at reagere til de er helt sikre på vedkommende. De foretrækker ofte at det kønslige samvær finder sted på bestemte steder og tidspunkter. Det gør det vanskeligt for en seksuelt mere eventyrlysten partner at tilpasse sig.

Stenbukketypen:
Et langt tyndt ansigt med en opadvendt kæbe tilhører den arketypiske Stenbuk. Øjnene er skarpe og intelligente under de stærke, buede øjenbryn. Næsen er lille, og undertiden flad. Selvom dette er et af de slanke, småt byggede tegn, kan det næppe kaldes skrøbelig.

Ryggen er rank, bryst og hofter er smalle, og skuldrene brede. Ansigtstrækkene kan være strenge, med dybe rynker over panden, som betegner distraktion. Et svagt skær af melankoli lurer i øjnene, mens der er et beslutsomt anstrøg over mund og kæbeparti.

Stenbuk: Ædelsten
Jade – Jadens grønne, glatte overflade vil give dig tryghed, beskyttelse og forsikring om, at du kan alt.

Stenbuk: Helbred
Gigt, hudlidelser, skader på knæ, knoglesygdomme.

Stenbukke behandler deres helbred med samme disciplin som deres karriere. De er naturligt aktive, men tillader kun sig selv en luksus som motion, hvis det passer ind i deres skema.

De kan få depressions ture over de hårde opgaver de byder sig selv, og finde det svært at lukke dampen ud. De er tilbøjelige til at forklejne værdien i at slappe af, med mindre det tjener et godt formål – som f.eks. en golfmatch med chefen.

Berømte Stenbukker:
Tycho Brahe 24/12-1546 Michel de Nostradamus 24/12-1503
Johannes Kepler 07/01-1572 Louis Pasteur 27/12-1822
Victor Borge 03/01-1909 J.R.R. Tolkien 03/01-1892
Ghita Nørby 11/01-1935 Al Capone 18/01-1899
Johannes Møllehave 04/01-1937 David Bowie 08/01-1947

 

» Gratis horoskop – Stenbuk

Stenbuk | Livsguiden

 

13 Responses to “Om Stenbukken”

Read below or add a comment...

 1. johannesusanne@yahoo.dk says:

  ja mange ting passer men det marialiste kan jeg ikke helt få ind men er der ikke også tre slag karektere i et tegn? tak for Jeres fine sider
  kærlih jilsen sjn

 2. sofia says:

  jeg sys at mange af de ting passer, men det er ikke alle der liiige er så alvorlige og venter med at have et forhold til de er sikkre

 3. Nina says:

  Ja, der er absolut mange ting der passer. Og hvis jeg spurgte min kæreste villa han sikkert synes at der var nogen af de ting, som jeg ikke synes rammer 100%, som han synes rammer ganske fint 🙂

  Det er jo ikke altid at man selv er helt opjektiv.

  Super sjov læsning.

  Mvh Nina

 4. Birgitte Hansen says:

  Som stenbuk, må jeg sige AV MIN ARM, det var da den mest korrekte beskrivelse af mig, dog ikke lige det mht. det materielle, i hvert fald ikke på mine egne vegne, kan godt have det på mine børns, det med at ville have sex på bestemte tidspunkter og steder passer heller ikke, da jeg i den situation er MEGET spontan.

 5. MHJ says:

  sikke en gang vås

 6. ea says:

  hej jeg er selv stenbuk jeg er på grensen melem stenbuk og skøtte:) er 10 år

 7. Kirsten L. Sonnicksen says:

  Jeg har altid interesseret mig for astrologi.. Aldrig interesseret mig synderligt ang. økonomi, .. nok nærmere levet som hvad der må betegnes som noget like; “fra hånden til munden” 😀 ..

  Selvom at jeg ofte kan fornemme, når jeg støder ind i “mit eget tegn” .. så synes jeg stadigvæk ikke, at denne noget primitive beskrivelse af tegnet overhovedet passer .. Tværtimod!! ..

  De mennesker jeg har mødt af Stenbukke, har haft et meget stærkt sex drive .. (ikke nogle bestemte tidspunkter .. lol) ..
  Og jeg er 49 år og altid siden barns ben interesseret mig for, hvem jeg har mødt på min vej ..
  Synes ganske enkelt, at der bliver tegnet et ALT for mangelfuldt billede af netop “Stenbukken”

 8. Whatislove says:

  Stemmer ganske mye her

 9. Vædderen der er som en stenbuk says:

  Passer ret godt på mig selv om jeg er vædder

 10. Anonym says:

  Jeg har også interesseret mig for astrologi altid, men jeg syntes bestemt ikke beskrivelsen af en stenbuk er efter min smag. Jo det er rigtig at vi er alvorlige, men stenbukken beskrives altid som kedelig aldrig spontan? hvad med afdøde David Bowie han var meget spontan bestemt ikke stiv og kedelig. Ghita Nørreby er bestemt heller ikke en tør en af slagsen og johannes Møllehave som er født d.4-1 lige som mig selv er så spontan så Danmarks befolkning har svært ved at følge med i hans tale og gøremål. Det må simpelthen være en ommer??????????????????????????og sex liv jeg er kvinde og jeg kan det jeg vil med en mand hvis det passer mig der kan jeg være meget spontan. Spørg bare Ghita Nørreby hun har nedlagt de mest eftertragtede mænd på stribe af bare begær da hun var ung og hun kan endnu som 80årige hun er simpelthen gået ned med stress fordi hun lever et FARVERIGT og spontan liv. I forstår simpelthen ikke den mystiske kvindestenbuk .

 11. Rasmus says:

  Har aldrig rigtigt læst sådan noget her før, men synes overraskende nok, at det meste passer på mig.. :O
  – 16 år gammel.

 12. Mette løfqvist says:

  Ja jeg er nu vågnet jeg er stenbuk med min skytte i acendanten og så er jeg Blue velvet Der er mange musikere der har lavet musik til mig.

 13. Ida Ton says:

  Jeg er evigt frustreret over at være født i stenbukkens tegn, da absolut ingen af de karaktertræk den besidder, passer på mig!

Skriv din kommentar ...